Luonnonkivet sisustuksessa

Kirjoittanut Toukokuu 2, 2013

hKivilaattoja löytyy useammankin suomalaisen kotilattioilta. Miksi yrityksen tai kodin sisustusmateriaaliksi kannattaisi valita luonnonkivi?  Selitys on helppo. Kivilaatta on kodin tai minkä tahansa rakennuksen katseenvangitsija ja sijoitus.

Luonnonkivi on kulutuksen ja kosteuden kestävä, taloudellinen ja helppohoitoinen materiaali. Oikein puhdistettuna ja hoidettuna sisustuskivituotteiden käyttöikä pitenee. Kivipintojen hoito ei ole vaativaa. Säännöllinen hoito on kuitenkin ensisijaisen tärkeää.

Laadukkaan luonnonkivimateriaalin pinta kestää useimpia kotona mahdollisia vahingoittumisia kuten tahraantumista tai naarmuttumista. Kivilaattoja on myös poikkeuksellisen helppo pitää puhtaana. 

Luonnonkivi keittiössä

Monet miettivät sitä, että valitsisivatko he keittiöönsä parkettia vai luonnonkiveä. Luonnonkivi on erinomainen materiaali keittiössä.  Se voi tehdä keittiöstä entistä viihtyisämmän ja toimivamman paikan. Kivilaatat sopivat niin lattioihin, seiniin kuin työtasoihinkin.

Kivinen työtaso kestää kosteutta ja kuumaa sekä toimii mainiona ruoanlaitto- ja leivonta-alustana. Luonnonkivi on kodin rakentamisessa kestävä, aito ja arvostettu materiaali, joka nostaa kodin arvoa. Kiveen kannattaakin pitkällä aikavälillä sijoittaa. Tahrat puhdistuvat kivipinnasta pelkällä pyyhkäisyllä.

Luonnonkiven huolto

Luonnonkiveä, esimerkiksi graniittia on erittäin helppo huoltaa. Kostealla kankaalla pyyhkiminen riittää. Itsepintaisemman tahran voit puhdistaa pesuaineella, jonka pH on neutraali (kuten astianpesuainetta tai tavallista saippuavettä). Huuhdo pesuaine pesun jälkeen huolellisesti puhtaalla vedellä.

Graniitti ja kemikaalit

Vaikka graniitti kestää useimpia kotitalouskemikaaleja, on kuitenkin muutamia aineita, joita käytettäessä on oltava erittäin varovainen välttääkseen tason vaurioitumisen. Niistä vaarallisimmat ovat vetyfluoridihappo ja lipeä tai klooripitoiset liuottimet (esimerkiksi kloroformi), lisäksi pitäisi välttää kivipinnan kosketusta rikkihapon, etyylihapon, asetonin ja vahvojen liuottimien kanssa. Älä yritä puhdistaa luonnonkiveä tuotteilla, jotka on tarkoitettu kalsiumin tai kattilakiven poistoon, koska ne saattavat murentaa kiven pintaa. Pinnan vaurioaste riippuu siitä, missä määrin kivi on ollut kosketuksessa kemialliseen valmisteeseen. Kannattaa varoa myös punaviiniä, mustaa teetä ja muita runsaasti tanniineja eli parkkihappoja sisältäviä nesteitä, erittäin vaaleasta luonnonkivestä valmistetun työtason tapauksessa.

Säännöllinen huolto

Vedenkestävyyden ja likaantumattomuuden parantamiseksi voit käsitellä pintaa vettä ja öljyä hylkäävillä aineilla yhden tai kahden vuoden väliajoin riippuen kivilajista ja käytön intensiivisyydestä . Säännöllinen huolto ja oikeat puhdistusaineet takaavat työtason kauniin ulkonäön vuosiksi.

 


Kommentoi tästä.

Jätä kommentti