Nikkaroi itse helppo sermi

Kirjoittanut Lokakuu 14, 2016

Jos tarvitset kotiisi liikuteltavan tilanjakajan, niin sermin teko on yksinkertaista ja edullista. Sermi soveltuu mainiosti esimerkiksi lastenhuoneen tilanjakajaksi. Sermiä käytetään usein myös parvekkeella, jos halutaan rakentaa kevyt liikuteltava näköeste naapureihin tai kadulle päin.

Tämä sermi on todella helppo tehdä, joten sermin rakentaminen soveltuu mainiosti kenelle tahansa DIY-naiselle tai -miehelle. Minulle tällaiset do-it-yourself ovat mukavaa ajanvietettä ja omien kätten työt ovat aina hienompia kuin kaupasta hankitut.

Tässä projektissa vaikein asia on se, että mittojen kanssa kannattaa olla huolellinen. Vain huolella mittaamalla ja ristimitat ottamalla varmistat sen, että saat suoralinjaisen sermin. Tämä sermi koostuu kolmesta pystypaneelista, jotka kiinnitetään toisiinsa saranoilla. Sermin voi lopuksi maalata haluamallaan värillä tai ainakin suojata jollain pintakäsittelyaineella. Hyviä valintoja ovat muun muassa petsivaha tai supi saunasuoja. Lopuksi sermin voi somistaa haluamallaan kankaalla käyttökohteen mukaan.

Tarvikkeet tämän sermin tekemiseen löytyvät helposti lähimmästä puutavaraliikkeestä. Jos omistat työkalut valmiiksi, niin materiaalikustannukset jäävät alle 50 euroon, parhaassa tapauksessa ne voi saada jopa parilla kympillä. Aikaa sermin tekemiseen menee pari iltaa ja lopputulos on varmasti tekijänsä näköinen.

Mallisermi on kooltaan 160 x 200 cm. Näitä mittoja voi tietysti varioida oman mielensä ja tarpeensa mukaan. Keskimmäisestä paneelista kannattaa tehdä hieman leveämpi kuin sivupaneeleista; näin sermi pysyy paremmin pystyssä.

Tarvittavat työkalut:

Pora ja ruuvinväännin

Saha

Ruuveja

Hiomapaperi

Suorakulma, mitta ja kynä

Puutavaraliikkeestä hankittavia:

15 metriä höylättyä puutavaraa 45 x 45 cm

4 metriä pyörölistaa halkaisijaltaan 15 mm

4 saranaa

OHJEET:

Sermi kootaan kolmesta nelikulmaisesta kehikosta, jotka sitten yhdistetään saranoilla yhteen.

Sahaa ensin 6 pystytolppaa pituudeltaan 2 metriä. Katko sitten poikkipuut, joita tarvitaan yhteensä 6 kpl. Reunalla oleviin kehikoihin 36 cm pitkät ja keskelle 50 cm pitkät. Sahaa sitten pyörölistat, joita tarvitaan sama määrä ja ne asennetaan poikkipuiden viereen kehikoissa. Sahaa pyörölistat noin 3 cm pidemmiksi kuin poikkipuut, niin ne saa kätevästi kiinnitettyä pystytolppiin työntämällä päät pystytolppiin porattujen reikien sisään. Hio pyörölistojen päät hiomapaperilla.

Kiinnitä kehikoihin ensin pyörölistat niille porattuihin reikiin. Kiinnitä sitten poikkipuut kahdella ristikkäisellä ruuvilla. Jätä kehikoiden ylä- ja alareunoihin ennen poikkipuita noin 5 cm reunasta vapaata. Laita valmiit osat lattialle ja tarkista, että linjat ovat suorassa. Ota ristimitat ja tarkista, että ne ovat samat.

Sitten jäljellä on enää saranoiden kiinnitys. Ne kannattaa kiinnittää uppokantaruuveilla.

Lopuksi pyöröpuiden väliin voi pingottaa naruilla haluamansa kankaan sekä maalata paneelit.

 

 


Kommentoi tästä.

Jätä kommentti