Sisustaminen

Sisustamiseen on helppo hurahtaa!

Sisustaminen on mielenkiintoinen harrastus, johon saa aikaa ja rahaa uppoamaan juuri niin paljon kuin siihen on varaa. Sisustamisen kautta voi toteuttaa itseään mitä mielikuvituksellisimmilla ja taiteellisimmilla tavoilla. Siitä koko sisustusbuumi itse asiassa on alkunsa saanutkin, kun ranskalaiset tavaratalojohtajat keksivät, että naiset voisivat ilmaista itseään sisustamalla.

Tänä päivänä sisustusintoilu ei ole enää pelkkä naisten yksinoikeus, sillä miehet ovat kiinnostuneet kodinsisustamisesta aivan uudella tavalla. Etenkin nuoret miehet näyttävät olevan aidosti kiinnostuneita väreistä, muodoista ja materiaaleista. Nuorten parien kodin sisustamisesta eivät vastaa enää vain talouden naiset, eivätkä miehet seuraa sisustusosastolle väkipakolla ja kyllästynyt ilme kasvoillaan.

Sukupuolesta viis, sisustaminen on nykyisin yhtä tavallinen harrastus kuin vaikkapa kuntoilu. Suomalaiset kuluttavat huonekaluihin ja muuhun kodinsisustukseen kaksi kertaa enemmän rahaa kuin pakettimatkoihin. Sisustaminen ei ole harrastus halvimmasta päästä, mutta se on kiehtova ja loppumaton sarka, johon on nykyisin saatavilla runsaasti ohjeita, neuvoja ja vertaistukea.

Kotimaisia sisustuslehtiä ostetaan nyt enemmän kuin koskaan. Suosituimpia ovat muun muassa Glorian Koti, Deko, Avotakka sekä Koti ja keittiö. Televisiossakin on nähty monentyyppisiä sisustus- ja remontointiohjelmia, kuten esimerkiksi Inno, Tila, Pientä pintaremonttia ja Luukusta lukaali.

Kotiaan laittaville, sisustusharrastajille ja muille aiheesta kiinnostuneille ehdoton vuosittainen tapahtuma ovat Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät huonekalu-, sisustus- ja designmessut Habitare.