Vaatehuone siistiksi – hyvät vinkit

Kirjoittanut Joulukuu 12, 2016

 

Vaatehuone on usein kaaoksessa ja huoneen sisältö kaatuu päälle, kun oven aukaisee. Usein vaatehuone saattaa olla niin täynnä tavaraa, että siellä ei ole edes tilaa käyttövaatteille. Käyttövaatteet lojuvat sitten makuuhuoneen tuoleilla tai kodinhoitohuoneen pöydällä. Vaatehuoneen siivoaminen on kuitenkin melko helppoa, kun siihen ryhtyy ajan kanssa. Siivoaminen kannattaa tehdä osissa ja päättää tehdä siivoustyötä esimerkiksi yhden tunnin ajan per päivä. Näin taakka ei kasva liian suureksi ja projekti ei kaadu siihen, että työtä on liikaa. Ota tästä hyvät vinkit käyttöön, joilla saat vaatehuoneestasi toimivan kokonaisuuden.

Luovu ylimääräisestä tavarasta

Vaatehuoneessa on takuulla tavaroita ja vaatteita, joita et enää tarvitse etkä käytä. Osasta on luovuttava! Varaa tätä varten kaksi eri säkkiä. Toiseen säkkiin laitat vaatteet, jotka voit viedä kierrätykseen ja toiseen säkkiin laitat roskikseen menevät vaatteet. Jos et ole käyttänyt jotain vaatetta kertaakaan viimeiseen kahteen vuoteen, niin luultavasti et käytä sitä enää jatkossakaan.

Suunnittele huoneen kalustus

Kun koko vaatehuone on tyhjennetty, niin huoneen kalustukseen sekä tavaroiden ja vaatteiden sijoitteluun huoneessa kannattaa paneutua huolellisesti. Huoneen takaosaan kannattaa suunnitella tila suurille laatikoille sekä tavaroille. Hyllyjen ja tankojen sijoittelu tilassa on myös tärkeää ja sitä kannattaa miettiä huolellisesti. Esimerkiksi vaatetangot kannattaa laittaa huoneen takaosaan, jotta niissä roikkuvat vaatteet eivät estä pääsyä syvemmälle huoneeseen. Jos vaatehuoneessa ei ole tarpeeksi hyllytilaa, niin varastohylly on näppärä ja edullinen lisäkaluste. Varastohyllyyn mahtuu paljon tavaraa sekä vaatteita ja hylly voi olla korkeudeltaan kattoon saakka, jolloin koko vaatehuoneen seinäpinta-ala tulee hyötykäyttöön.

Hanki säilytyslaatikoita

Neliönmuotoiset säilytyslaatikot ovat kätevä apu asusteiden ja kenkien säilytykseen. Kaupoissa on myytävänä vaikka minkälaisia kauniita laatikoita, joista voi muodostaa itselleen mieluisan sisustuskokonaisuuden. Laatikon reunaan kannattaa kirjoittaa, että mitä laatikko sisältää.

Vaatteiden sijoittelu vaatehuoneeseen

Huoneen takaosaan kannattaa laittaa kaikki tavarat, joita vain säilytetään ja joita ei käytetä. Jokaiselle perheen jäsenelle kannattaa hankkia iso ja kestävä muovilaatikko, johon voi laittaa kausivaatteet. Esimerkiksi talviurheiluvaatteet tai toisaalta hellevaatteet. Huoneen etuosaan kannattaa varata jokaiselle perheen jäsenelle oma hyllytila, jossa säilytetään tällä hetkellä käytettäviä vaatteita. Näin niihin on helppo päästä käsiksi päivittäisessä käytössä. Vaatetangon alapuolelle mahtuu varmasti kenkähylly ja tangon yläpuolelle mahtuu vielä toinen hylly harvemmin käytettäville vaatteille. Jos jäljellä on vielä tyhjää seinäpinta-alaa, niin siihen kannattaa kiinnittää koukkuja, joihin saa roikkumaan esimerkiksi laukkuja tai koruja.

Hyvä valaistus on tärkeää

Vaatehuoneen valaistus on tärkeää. Jos huoneessa on liian heikkotehoinen lamppu, niin vaihda se tehokkaampaan. Miellyttävä ja tarpeeksi kirkas valo on tärkeä tekijä vaatehuoneen käytettävyydessä.

 

 


Kommentoi tästä.

Jätä kommentti