Virkistä sisustusta viherkasveilla!

Kirjoittanut Kesäkuu 10, 2013

hAiemmin kotini sisustus on koostunut pitkälti ainoastaan esineistä. Minulla ei ole oikeastaan kunnon pihaakaan ja pärjään ihan hyvin. Luontoon pääsee lenkille, jos mielii päästä luonnonläheisimpiin olosuhteisiin. Miksi hankkisin viherkasveja kotiini? Viherkasvit tuovat luonnonläheisyyttä, elämää ja energiaa sisustamiseen. Mitä asioita kannattaisi sitten huomioida viherkasveja hankkiessa?

1. Selvitä kukkakaupassa kasvin vaatimukset

Ulkonäköäkin tärkeämpää on se, että pystyt hoitamaan kasvia oikein. Osa viherkasveista selviää hyvinkin niukalla valolla. Osa taas vaatii hoitoa, valoa ja kosteutta enemmänkin. Kannattaa myös selvittää miten pikaista tahtia kasvi kasvaa, jotta se säilyttää sille suunnitellun tarkoituksen osana sisustusta.

2. Hanki oikeanlainen ruukku

Mitä isompi kasvi, sitä isompi ruukku tarvitaan. Oikeanlaisen ruukun valinta on tärkeä peruste kasvin menestymisen kannalta. Ruukun ulkonäkö on myös tärkeä tekijä viherkasvien avulla sisustamisessa. Ruukun värillä, kuvioinnilla ja materiaalilla saat myös vaikutettua sen tuomaan ilmeeseen huoneessa  Kannattaa huomioida tilan yleisilme eikä vain keskittyä miltä ruukku näyttää kaupan hyllyllä. Parhaimmillaan oikean kokoinen ja muotoinen ruukku sopii sisustukseen ja piristää sitä samalla.

3. Jos lähdet kaupungista, etsi kasville hoitaja

Innokas matkustelu asettaa omanlaisiaan haasteita viherkasviharrastukselle. Tietenkin tilanne ei ole viherkasvien kanssa niin vaikea kuin vaikkapa lemmikkieläimien, mutta kannattaa etsiä kasveille tarvittaessa avulias hoitaja. Voit esimerkiksi luovuttaa matkan ajaksi osan kasveista lähellä asuvalle ystävälle, tai antaa vara-avaimet ja pyytää ystävääsi kastelemaan kasvit pientä korvausta vastaan. Näin pidät kasvit eläväisinä pitkään!


Kommentoi tästä.

Jätä kommentti